Kunskap och kvalitet

Renkött är en vild, spännande och nyttig matupplevelse med smak från genuin samisk matkultur. När du ser Renlyckasymbolen kan du vara säker på att renköttet kommer från någon av samebyarna i Sápmi, på svensk sida..

Det svenska Sápmi - Sameland, sträcker sig från Idre i norra Dalarna ända upp till Treriksröset där Finland, Norge och Sverige möts. Det är ett område som kännetecknas av vidder och samiskt kulturlandskap med fjäll, skog, vatten
och myr.
Här härskar naturen och sätter en stark prägel på både människor och djur. Den friska fjällvinden, den kristallklara fjällbäcken eller de snabba väderomslagen från solsken till snöstorm.

Sápmi är kontrasternas land. Sápmi är också renens och samens land. Här strövar renarna fritt, under renskötarens omvårdnad, och flyttas mellan olika betesland beroende på årstid. Från Sápmi och den samiska kulturen kommer begreppet Renlycka som berättar om det respektfyllda förhållandet mellan människa och djur för att renhjorden ska leva över tiden.

RENLYCKA är renägarnas kvalitetssigill.
RENLYCKA är högklassiga renprodukter från samebyarna i Sverige.
RENLYCKA för dig är en måltid på råvaror producerade med omsorg.
RENLYCKA står för kvalitet mer än för kvantitet. Renar som strövar fritt mellan årstidsbetena och får en kunnig omvårdnad av renskötare borgar för hög kvalitet.
RENLYCKA är en matupplevelse och ren njutning. Kött från fritt betande renar ger den gudomliga smaken


Renlycka