VI VÄRNAR OM RELATIONEN MED DIG OCH DIN INTEGRITET

Som medlem, samarbetspartner eller prenumerant är du viktig för oss, vi värnar om relationen med dig och om din integritet. Här berättar vi om hur Slow Food Sápmi arbetar för att du ska vara trygg och hur vi följer dataskyddsförordningen, GDPR, från och med 2018-05-25. Beskrivningen gäller både vår basverksamhet och de projekt som vi driver. Genom att klicka på knappen för samtycke godkänner du att vi behåller dina uppgifter tills vidare. När informationen inte längre behövs tar vi bort den. Ändringar av överenskommelsen sker enbart med ditt godkännande. Vi hoppas att du känner dig trygg och vill vara en del av vår organisation.


DEN HÄR TYPEN AV INFORMATION SPARAR VI

Vid prenumeration på e-brev sparas enbart kontaktuppgifter samt eventuellt namn och bransch och statistik som genereras av e-posttjänsten. Genom medlemskap, deltagande i aktiviteter, köp, offerter och avtal kan följande finnas sparat hos Slow Food Sápmi: organisationsnamn, organisationsnummer,  bransch, personnummer, betalningsinformation, avtalsperiod, webbsida, namn, adress, kön, ålder, språk, nationalitet, e-postadress, telefonnummer, behov av specialkost vid aktivitet. När du ansöker om en tjänst hos oss eller är anställd sparar vi ditt CV och relaterad information, anställnings- och tjänsterelaterad information och löneutbetalningsuppgifter under den tid det behövs. Under den period det behövs för genomförande eller för rättsliga förpliktelser kan även konversationer kring specifika ändamål sparas.


SAMTYCKE

Vi raderar personuppgifter och annat relaterat när de inte längre behövs för specifika ändamål. Genom att samtycka, exempelvis i vårt nyhetsbrev, godkänner du att vi behåller dina uppgifter tills vidare. Du kan när som helst be att få se vilka uppgifter vi sparat om dig genom att kontakta oss. Du kan enkelt avsluta dina prenumerationer, be att få dina uppgifter rättade, eller att de plockas bort helt.


SÅ HÄR ANVÄNDER VI INFORMATIONEN

När du prenumererar på något av våra nyhetsbrev sparar Slow Food Sápmi din e-postadress och ibland fler kontaktuppgifter i syfte att kunna strukturera utskick, kontakta dig och delge information. Vi för inga anteckningar i dessa register. Du kan enkelt avsluta din prenumeration genom att klicka på länken ”Avregistrera dig” som finns i varje brev.

Medlemsuppgifter, vi sparar namn, kontaktuppgifter och information om betalning och medlemsperiod så att vi kan hantera medlemskapet och fullgöra våra förpliktelser gentemot dig så att du får information på rätt språk, får medlemsgåvor och kan delta i medlemsaktiviteter. Eftersom du även ansluts till Slow Food International delas informationen med dem så att även de kan sköta sina förehavanden, informationsutbytet regleras genom avtal mellan organisationerna. 

När du deltar i kurser och aktiviteter sparar vi uppgifter som är kopplade till deltagandet, ibland omfattar det personnummer när det krävs för redovisning gentemot finansiärer. När vi samlar in såna uppgifter är du alltid personligen informerad och delaktig.

När du ingår avtal, lämnar offert eller tar del våra utbud lagras enbart den information som är relevant för köpet eller hantering av tjänsten. Vi spar bland annat uppgifterna för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig och leva upp till rättsliga förpliktelser.

Den information vi skickar till dig är noggrant utvald för att passa just dig, vi vill inte störa dig med onödigt och du kan när som helst avregistrera dig med ett enkelt klick.


VÅRT ANSVAR

Vi är personuppgiftsansvariga, när vi behöver ta hjälp som omfattar att hantera dina personuppgifter använder vi säkra system, uppdrag till tredjepart eller personuppgiftsbiträde regleras genom avtal som du får ta del av om du vill, kontaktuppgifter finner du nedan.

I övrigt lämnar vi aldrig ut information om dig utanför organisationen.

Fråga, rätta, bli glömd, du kan när som helst be att få se vilka uppgifter vi sparat om dig genom att kontakta oss. Du kan enkelt avsluta dina prenumerationer, be att få dina uppgifter rättade, eller att de plockas bort helt.


KONTAKTA OSS

Mejla info@slowfoodsapmi.com. Vi svarar så snart vi kan vilket vanligtvis är inom några dagar. 


SLOW FOOD SÁPMI
Slow Food Sápmi är en ideell organisation som arbetar för samisk mat och för en globalt hållbar matproduktion. Fråga gärna om du vill veta mer. 


LÄR DIG MER OM DINA RÄTTIGHETER OCH GDPR 

GDPR är en förkortning av General Data Protection Regulatio, dataskyddsförordningen. På Datainspektionens hemsida kan du läsa om varför personuppgifter kan få sparas och lagstiftningen kring det, använd några minuter till att lära dig mer om dina rättigheter.